Apraksts

No 1985.gada 5.augusta darbojas divu brāļu, aktieru, režisoru Teodora Amtmaņa (1883 -1938) un Alfreda Amtmaņa Briedīša (1885 - 1966) muzejs, kura vēsture un Amtmaņu dzimtas saknes atklātas A. Amtmaņa Briedīša grāmatā „Pretim saulei”(1963).

Šeit bērnības zemē ar Valles ziedošajiem dārziem un dūmakā tītajiem Taurkalnes egļu mežiem meklējams aizsākums brāļu Amtmaņu darba apzināšanai kā visas dzīves jēgas un dzīves pamata vērtībai.

„Zeme jāmīl un jāizkopj, no tās mums nākamie labumi, tur visa mūsu nākotne, mūsu labklājība un prieks. Lai tas būtu par pamatu visiem, kas grib dzīvot un laimi nest savā mājā.” (A.Amtmanis Briedītis)

Pastāvīgā ekspozīcija muzejā iepazīstina ar brāļu Amtmaņu dzimtu, viņu dzīves gājumu, darbību teātra mākslā. Saglabāta 1985. gadā iedibinātā Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmija, kuru pasniedz reizi divos gados diviem NT darbiniekiem 5. augustā.

Muzejā apskatāms :

  • Ģimenes istaba
  • Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba
  • A.Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba
  • Izstāžu zāle, kur papildus esošajām ekspozīcijām skatāmas mākslas, lietišķās mākslas izstādes.

Muzeja pakalpojumi : Ekskursiju vadīšana

Ieejas maksa:
0.70 eur - pieaugušajiem;

0.40 eur - skolas vecuma bērniem, pensionāriem.

Uzņemam kāzu viesus:

Programmā jautras izdarības un derīgi padomi, praktiskas dāvaniņas no „Silmaču saimes”, jo Alfreda Amtmaņa Briedīša mīļākais režijas darbs bija R.Blaumaņa „Skroderdienas Silmačos”.

„Ak, mīļā, katram labam cilvēkam labprāt spiestu roku un teiktu, vai tu zini arī, cik es esmu laimīgs!”

Amtmaņu muzeja telpa (36,2 m2), „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 20.33 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Amtmaņu muzeja visa teritorija, „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 40.66 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 28964
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 123061
    Līva***, viesnīca
    Līva***, viesnīcaViesnīca Līva ir tūristu klases viesnīca, kura piedāvā 111 numurus ar Biznesa plus, biznesa, standarta un ekonomiskās klases ērtībām. Restorāns Upe piedāvā Jums brokastis pie zviedru galda, biznesa pusdienas un vakariņas.
    Žagarkalns, slaloma trase
    Žagarkalns, slaloma traseAktīvā atpūta, Slēpošana un snovbords Kalnu slēpošanas trases, Distanču slēpošana, Ziemas inventāra noma, Slēpošanas instruktori, Naktsmītnes
    RD Met, SIA, metālapstrāde
    RD Met, SIA, metālapstrādeSIA "Brizmet" nodarbojas ar metālapstrādi un metālizstrādājumu ražošanu pēc pasūtījuma. Virpošanas un frēzēšanas darbi. Pie mums strādā speciālisti ar lielu pieredzi mētālapstrādes jomā.
    220.lv, veikals
    220.lv, veikals220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru iepirkšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
    Pokaiņi
    PokaiņiSena svētvieta, akmens krāvumi, enerģiju lauki. Izzini sevi un senatni.
    Svaigu zivju un Sushi veikals, Sushifish.lv Jūrmala
    Svaigu zivju un Sushi veikals, Sushifish.lv Jūrmala Vienmēr svaigas zivis - zvejniekciemos kūpinātās zivis, zivju produkti, jūras veltes, delikateses un pašu gatavoti SUSHI!Gatavojam izcilas kvalitātes Suši no svaigākajām zivīm - sushi ar lasi (philadelphia roll, phialadelphia lux, sakecheese maki, spicy ...), sushi ar tunci (Teka maki...), sushi ar tīģergarnelēm (Ebi roll, Ebi maki...), sushi ar ..... :)Esat laipni gaidīti Svaigu zivju un Sushi veikals / Sushi&Fish Dubultu pr. 18, Jūrmala.
    Nemuno Turas, viesu nams
    Nemuno Turas, viesu namsViesu nams Nemuno Turas aicina atpūsties skaistā lauku tūrisma viensētā pie Kauņas. Kauņas centrs- 15 min. Blakus starptautiskā automaģistrāle „Via Baltica” (E67, A5).
    Sauna serviss, SIA
    Sauna serviss, SIAPirts izbūve mājās un dzīvokļos, saunas, tvaika pirtis, hammam, elektriskās un malkas pirts krāsnis, tvaika ģeneratori un cits pirts aprīkojums
    Eglieni, viesu māja
    Eglieni, viesu mājaViesu nams un krodziņš " Eglieni " aicina jauki pavadīt laiku , baudīt veselīgu atpūtu un gardi paēst  visa gada garumā. Labiekārtotas, ērtas istabiņas, WiFi, pirts, dīķis, apkurināms kubls, galdu klāšana Rīga - 30 min.
    Improvement, SIA
    Improvement, SIABeramo kravu piegāde (dolomīta šķembas, grants, smilts, melnzeme). Teritoriju labiekārtošana. Bruģa ieklāšana. Piebraucamo, servitūta, piemājas un lauku ceļu būve.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma