Apraksts

No 1985.gada 5.augusta darbojas divu brāļu, aktieru, režisoru Teodora Amtmaņa (1883 -1938) un Alfreda Amtmaņa Briedīša (1885 - 1966) muzejs, kura vēsture un Amtmaņu dzimtas saknes atklātas A. Amtmaņa Briedīša grāmatā „Pretim saulei”(1963).

Šeit bērnības zemē ar Valles ziedošajiem dārziem un dūmakā tītajiem Taurkalnes egļu mežiem meklējams aizsākums brāļu Amtmaņu darba apzināšanai kā visas dzīves jēgas un dzīves pamata vērtībai.

„Zeme jāmīl un jāizkopj, no tās mums nākamie labumi, tur visa mūsu nākotne, mūsu labklājība un prieks. Lai tas būtu par pamatu visiem, kas grib dzīvot un laimi nest savā mājā.” (A.Amtmanis Briedītis)

Pastāvīgā ekspozīcija muzejā iepazīstina ar brāļu Amtmaņu dzimtu, viņu dzīves gājumu, darbību teātra mākslā. Saglabāta 1985. gadā iedibinātā Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmija, kuru pasniedz reizi divos gados diviem NT darbiniekiem 5. augustā.

Muzejā apskatāms :

  • Ģimenes istaba
  • Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba
  • A.Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba
  • Izstāžu zāle, kur papildus esošajām ekspozīcijām skatāmas mākslas, lietišķās mākslas izstādes.

Muzeja pakalpojumi : Ekskursiju vadīšana

Ieejas maksa:
0.70 eur - pieaugušajiem;

0.40 eur - skolas vecuma bērniem, pensionāriem.

Uzņemam kāzu viesus:

Programmā jautras izdarības un derīgi padomi, praktiskas dāvaniņas no „Silmaču saimes”, jo Alfreda Amtmaņa Briedīša mīļākais režijas darbs bija R.Blaumaņa „Skroderdienas Silmačos”.

„Ak, mīļā, katram labam cilvēkam labprāt spiestu roku un teiktu, vai tu zini arī, cik es esmu laimīgs!”

Amtmaņu muzeja telpa (36,2 m2), „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 20.33 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Amtmaņu muzeja visa teritorija, „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 40.66 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 28963
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 123061
    Sers, karnevāla tērpu noma
    Sers, karnevāla tērpu nomaPlašā izvēlē piedāvājam karnevāla tērpus gan bērniem, gan pieaugušajiem (tērpi, kostīmi, maskas, tērpu atribūti, parūkas).
    SIA Baltakmens nami - Baltakmeņu muiža, viesu nams, viesu nams
    SIA Baltakmens nami - Baltakmeņu muiža, viesu nams, viesu namsViesu nams atrodas 7 km no Valmieras centra (Kocēnu pagasts) un 12 km no Baiļu slēpošanas trases. Telpas svinībām (līdz 60 cilvēkiem), komfortablas istabas, pirts, austrumu istaba.
    Kliģi, atpūtas komplekss
    Kliģi, atpūtas komplekssVieta banketiem, semināriem, ballītēm un sporta spēlēm; naktsmītnes guļbūves ēkā vai viesu nama labiekārtotos numuriņos; kempingos un labiekārtotās astoņvietīgās mājiņās
    Nordmen, veikals
    Nordmen, veikalsEleganti biznesa, klasiski ikdienas uzvalki ir piemēroti cilvēkiem, kas lieliski izskatīties, ērti justies. Vīrietis uzvalkā no Nordmen jutīsies pārliecināts un stils būs perfekts.
    Aldari, motelis
    Aldari, motelisMotelis. Telpas banketiem un svinībām. Sporta pasākumu organizēšana.
    Invite, ielūgumi
    Invite, ielūgumiKāzu ielūgumi, galda kartes, ēdienkartes, personalizētas šampanieša pudeles, kājas mežģīnes līgaviņām, gredzenu spilventiņi un citi kāzu aksesuāri. Rūpīgs roku darbs.
    Princis, SIA
    Princis, SIAJāšanas sporta kluba Princis saimniecībā ir aptuveni 70 zirgi. Piedāvājam izjādes ar zirgiem un ponijiem Jelgavā, jāšanas apmacību, zirgu pansijas, zirgu tirdzniecības pakalpojumus. Perspektīvākie piedalās valsts un starptautiska līmeņa sacensībās.
    Līga Reitere, Ventiņu zāļu sieva
    Līga Reitere, Ventiņu zāļu sievaVentiņu stāstniece un zāļu sieva. Zāļu sievas mācības - "Savvaļas aptieka", "Zaļās receptes", "Pirts rituāli" un "Vārda spēks".
    ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiem
    ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiemZOONA, radio sistēmu dzīvniekiem tirdzniecība. Partneri ir ASV kompānija PetSafe. PetSafe izstrādā radio un elektroniskas ierīces, kuras uzlabo cilvēku un dzīvnieku attiecības.
    Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās serviss
    Pārcelšanās24.lv, pārvietošanās servissPārcelšanās24.lv piedāvā dažādus pārvākšanās servisa pakalpojumus visā Latvijā un Eiropā.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma